Видич и Станкович пред отказване от националния отбор на Сърбия

снимка: БТА

Зашитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич и халфът на Интер Деян Станкович намекнаха, че са пред отказване от националния отбор на Сърбия, след като "белите орли" не успяха да се класират за Европейското първенство в Полша и Украйна през 2012 г.

 

Видич се превърна в антигерой за Сърбия, след като пропусна дузпа при 1:0 в полза на Словения, което костваше мястото на западните ни съседи на баражите за Евро 2012. Вместо тях, в плейофите за класиране на шампионата на Стария континент ще играе Естония, а Италия завърши на първо място в групата. Сърбите останаха трети и се простиха с европейските финали.

 

"Време е за смяна на поколенията и за някои от по-старите играчи да си вземат "сбогом" с националната фланелка", каза след загубата от Словения 29-годишният Неманя Видич.

 

Колегата му Деян Станкович също намекна, че мисли за отказване. "Изиграх много мачове, помагах на националния отбор и сега е време да се съсредоточа върху представянето за клубния си отбор", бяха думите на 33-годишния защитник на Интер.

 

Срещу Словения Станкович излезе в своя мач номер 102 за Сърбия, с което изравни рекорда на Саво Милошевич. За Видич пък това беше 56-а среща с националната фланелка.