Дузпа в края спаси Франция от нов домакински кошмар на "Парк де Пренс"

Националният тим на Франция се класира директно за Европейското първенство в Полша и Украйна догодина, след като "петлите" се отърваха на косъм от нов домакински кошмар, подобен на този отпреди 18 години срещу България на "Парк де Пренс".

 

Французите изковаха измъчено равенство 1:1 срещу гостуващия тим на Босна, което и ги спаси от перспективата да играят отново на баражи, както бе и преди Мондиал 2010 срещу Ирландия. Така Босна ще трябва да премине през баражната фаза, макар и балканците да бяха съвсем близо до това да завършат на първо място в група D.

 

Босна имаше авасн от един гол до 78', когато Франция изравни чрез точно изпълнена от Самир Насри дузпа. Халфът на Манчестър Сити бе фаулиран от Спахич около границата на наказателното поле, но главният съдия взе решение, че нарушението е вътре и посочи бялата точка.

 

Преди това босненците бяха излезли напред, благодарение на голямата си звезда Един Джеко. Съотборникът на Насри в Манчестър Сити отбеляза пет минути преди почивката, когато гостите изненадаха френската защита с бързо изпълнение на статично положение.

 

Така Франция събра 21 точки и финишира на първо място в Група D, докато Босна остава с една точка по-малко и ще играе на бараж за класиране на Евро 2012.