Стилиян Петров: Явно толкова си можем, щом 4-5 години не разбрахме какъв е проблемът

галерия:

снимка: БТА

Капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров намери сили да коментира плачевната ситуация на „лъвовете", които завършиха евроквалификациите на последно място, и то без да са реализирали гол на националния стадион „Васил Левски".

 

Играчът на Астън Вила не пожела да обвинява никого, освен футболистите за трагичните резултати и намекна, че честата смяна на треньорите е една от причините за липсата на прогрес.

 

„Явно не можем да вкарваме, видяхте, че това, което показваме, се отразява на трибуните. Показваме съвсем малки наченки, че можем да разиграваме топката, но правим елементарни грешки и затова логично не можем да побеждаваме."

 

„Явно има нещо, щом 4-5 години не можем да разберем какъв е проблемът. Явно толкова си можем, щом сме на това ниво."

 

Капитанът с горчива усмивка коментира шансовете на „лъвовете" в предстоящите световни квалификации.

 

„Сега е несериозно да се говори за шансове за Световното, защото ние не можем да вкараме един гол на националния стадион. Има време, ние обичаме да сменяме треньорите, не показваме постоянство в това отношение."

 

Стенли все пак реши да отдели внимание на по-младите футболисти, които изиграха едни от първите си минути с националната фланелка.

 

„Има млади момчета, които направиха добро впечатление - например, Сашко Тонев, който демонстрира самочувствие и искаше да докаже, че има качества да играе за България", заяви Петров.