Обама благодари на Барса за получени подаръци

снимка: fcbarcelona.com

Държавният глава на Съединените американски щати Барак Обама благодари на европейския шампион Барселона за подаръците, които делегация на каталунския гранд му направи по време на посещение на Белия дом миналото лято.

 

Това се случи чрез консула на САЩ в Испания - Грегъри Крауч, който връчи специално писмо на президента на Барселона Сандро Росел. В него Барак Обама благодари за жеста на Барса към него, особено за две фланелки на първия тим, които той получи като дар от страна на европейския шампион.

 

"Скъпи приятели, благодаря ви за хубавия подарък. Като истински фен на спорта, оценявам вашия замисъл и щедрост. Отново ви благодаря за чудесния жест. Желая ви всичко най-добро. Искрено ваш, Барак Обама", се казва в писмото на американския президент.

 

Относно нарастващата популярност на Барселона в Северна Америка, консулът на САЩ в Испания Гргъри Крауч коментира: "Барса разполага с фантастична репутация по целия свят. Благодарение на този клуб, футболът придобива все по-голяма популярност в Северна Америка. Там всички знаят кой е Меси".