Клаудио Раниери отнесе наказание от една среща заради обиди към съдията на мача с Наполи

галерия:

снимка: БТА

Старши треньорът на Интер Клаудио Раниери беше наказан за един мач заради обиди към съдията Джанлука Роки на почивката на срещата с Наполи, завършила 3:0 за неаполитанците. Това реши днес Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация.

 

Нигериецът Джоел Оби, изгонен за два жълти картона, също е наказан за един мач. Играчите на Интер Иван Кордоба и Диего Милито, които бяха на трибуните, са наказани с глоба по 10 000 евро, а капитанът Хавиер Санети с глоба 1500 евро, също за реплики към съдията.

 

По-рано днес пък стана ясно, че самият Джанлука Роки е получил наказание от три мача. Решението е взето от бившия италиански рефер Стефано Браши, който е делегат към Италианския съюз на съдиите.

 

Причините са многото допуснати грешки от арбитъра по време на дербито на "Джузепе Меаца", от които проплакаха "нерадзурите". Най-фрапантни бяха отсъжданията на Роки през първото полувреме, когато той показа неправилен жълт картон на Оби, а след това го изгони, отсъждайки дузпа. Нарушението обаче дори не беше в наказателното поле, както демонстрираха повторенията на ситуацията.

 

Наказанието на Роки няма да бъде по-дълго, както желаеха от лагера на "нерадзурите", заради дефицита на рефери, годни да свирят в Серия А.