Лацио обърна Фиорентина на "Артемио Франки"

снимка: БТА

Отборът на Лацио се наложи с 2:1 при гостуването си на Фиорентина в мач от 6-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Еди Рея стигнаха до пълен обрат, след като Алесио Черчи откри за домакините в 8-та минута, но Лацио измъкна победата с попадения на Ернандес (28') и Мирослав Клозе (83').

 

Срещата започна по чудесен начин за отбора на Фиорентина, който успя да открие резултата още в 8-та минута, а в прегръдките на съотборниците си се озова Алесио Черчи, който се разписа от малък ъгъл след центриране от корнер на Стеван Йоветич.

 

След това попадение гостите от Рим започнаха да поглеждат по-често към вратата на Фиорентина и така се стигна до 28-та минута, когато Мирослав Клозе намери Ернандес в наказателното поле и той с изстрел от точката на дузпата не остави шансове на Артур Боруц за 1:1.

 

Римските „орли" стигнаха до пълен обрат в мача в 83-та минута, когато Джузепе Скули с глава отклони топката към Мирослав Клозе и германският нападател също с глава оформи крайното 2:1 за Лацио.

 

След тази победа Лацио заема 7-о място във временното класиране на Серия А с актив от 8 точки, а Фиорентина е на 9-а позиция със 7 точки.

 

Ето и всички резултати от изиграните срещи от 6-ия кръг в Серия А:

 

Чезена - Киево 0:0
Фиорентина - Лацио 1:2
Лече - Каляри 0:2
Палермо - Сиена 2:0
Парма - Дженоа 3:1
Удинезе - Болоня 2:0

Новара - Катания 3:3

 

по-късно днес:

21:45 ч. Ювентус - Милан

 

от събота:
Рома - Аталанта 3:1
Интер - Наполи 0:3