Роналдиньо иска да играе за Бразилия в Лондон

галерия:

снимка: АП

Бразилската футболна звезда Роналдиньо иска да играе за националния тим на Бразилия на Олимпийските игри в Лондон догодина. Голямата мечта на Рони и е да спечели златен медал от форума.

 

31-годишният футболист се завърна в състава на "селесао" при победата с 2:0 над Аржентина в контролна среща. Двата отбора бяха съставени предимно от футболисти играещи в местните първенства.

 

"Моята мечта е да спечелят златен медал на Олимпиадата. Това е нещо, което не съм печелил в моята кариера," заяви Роналдиньо.

 

Роналдиньо е спечели почти всичко във футбола - Световното първенство, Шампионската лига, Копа Америка, Световно клубно първенство, Купата на конфедерациите, но няма златен медал от Олимпийски игри.

 

Роналдиньо има две участия в олимпийски игри, но не постига успех. Той участва през 2000 година в Сидни, когато Бразилия губи от Камерун на ¼ финалите. Също така той бе и в тима през 2008 година в Пекин и игра при загубата от Аржентина на полуфиналите.

 

Двукратният носител на наградата на ФИФА за номер 1 в света иска да използва шанса в Лондон за да попадне в състава на Бразилия за Световното първенство, на което страната на кафето е домакин.

 

"Искам да се завърна в тима стъпка по стъпка. Олимпиадата ще ми помогне да играя на световното първенство, което моята крайна цел," заяви Роналдиньо, който ше бъде на 34 по време на Мондиал 2014.

 

Олимпийският отбор трябва да бъде съставен от играчи под 23 години, като може да бъдат включени трима футболисти над 23 години.

 

Роналдиньо получи шанс за изява с националната фланелка след като бе забравен за няколко години. След завръщането си във бразилския клуб Фламенго и отстраняването на Дунга, обаче идва и неговия шанс.