Реал Мадрид с класика над Аякс на "Бернабеу", Лион победи Динамо (Загреб)

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Деветкратният европейски шампион Реал Мадрид постигна класическа победа с 3:0 над холандския гранд Аякс във втория си мач от групите на Шампионската лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Головете за "белия балет" отбелязаха Кристиано Роналдо (25), Кака (41) и Карим Бензема (49), А  дебют за Реал Мадрид направи турският халф Хамит Алтънтоп, който скоро се възстанови от контузия.

 

Възпитаниците на Жозе Моуриньо излязоха пределно концентрирани и взеха инициативата в срещата от самото начало, което доведе до преднина от два гола преди края на първото полувреме. Първо Кристиано Роналдо откри резултата в 26-та минута на мача, а Кака удвои в 41-та. Крайното 3:0 бе оформено от Карим Бензема малко след почивката (49'), а освен с по гол, Роналдо и Кака се отличиха и с по една асистенция.

 

В другия мач от групата Лион се наложи с 2:0 при домакинството си на Динамо (Загреб).

 

След тази победа Реал Мадрид продължава да е лидер във временното класиране в Група "D" с пълен актив от 6 точки. Лион е втори с 4, трети е Аякс с 1, а на четвъртата позиция е Динамо (Загреб) без спечелена точка до момента.