Сър Алекс сравни Рууни с Пеле

галерия:

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сравни нападателя си Уейн Рууни с бразилската легенда Пеле по време на подготовката на "червените дяволи" за първия им мач от Шампионската лига през този сезон срещу Бенфика.

 

Шотландският специалист заяви, че Рууни може да бъде сравняван с Краля на футбола, въпреки че все още се намира на доста ранен етап от кариерата си.

 

"Ако погледнете Пеле например, той беше много агресивен нападател, който също така можеше да се грижи добре за себе си - точно такъв е и Рууни. Двамата имат сходства по отношение на сила, скорост, решителност", каза сър Алекс, цитиран от британското издание The Daily Mirror.

 

Думите на Фъргюсън идват в отговор на колегата му в Бенфика Хорхе Хесус, който каза, че Рууни притежава елементи от южноамериканския стил на игра, с което обаче мениджърът на Юнайтед не е съгласен.

 

"Не съм съгласен с това, мисля, че Уейн е типичен британски играч. Историята помни британски футболисти, които с годините са развили качества, които са ги направили велики - Пол Гаскойн, Джордж Бест, Боби Чарлтън или Денис Лоу.

 

"Сходствата между Рууни и южноамериканския маниер на игра са, че момчето притежава страхотен кураж, винаги иска да играе и има невероятна сила и енергия. Всичко това е добавка към таланта, който Уейн притежава", каза Фъргюсън.

 

Мениджърът на "червените дяволи" добави, че този сезон Рууни има всички шансове да подобри голмайсторския си рекорд за клуба след летящия старт на сезона, като нападателят вече има на сметката си осем попадения в първите четири мача от Премиършип.

 

"Сигурен съм, че това е една от целите му. Не мисля обаче, че това има толкова голямо значение за него в момента. Убеден съм, че Рууни не мисли по този начин на старта на сезона.

 

Преди две години целта му беше да отбележи повече от 30 гола и той успя да я постигне много бързо, завършвайки сезона с 34 попадения. Ако това е целта му и през този сезон, и той се справи, то тогава аз ще бъда напълно удовлетворен, защото с голмайстор, какъвто е и Чичарито, ние може да имаме двама футболисти с по над 25 гола през сезона", завърши Фъргюсън.