След ЦСКА - Локо (Пд): Полицията задържа 18 души за нарушаване на обществения ред

снимка: iNews.bg

18 футболни фена са задържани вчера преди по време и след футболната среща между отборите на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) за нарушаване на обществения ред. За притежание на наркотични вещества са задържани двама пловдивчани, срещу които са образувани досъдебни производства в Първо РУП. Срещу един фен на ПФК Локомотив (Пловдив) е образувано досъдебно производство за нарушаване забраната за посещение на футболни мачове.

 

Четирима пловдивчани, опитали да прескочат оградата на стадиона, след като били отстранени за употреба на алкохол са задържани и отведени в Първо РУП. Петима пловдивски фена попаднали в ареста, след като запалили факли по време на мача. Един от тях е освободен като несъпричастен към случая.

 

За неизпълнение на полицейско разпореждане и отправяне на обиди към органите на реда фен ЦСКА бил задържан в Първо РУП. След приключване на футболната среща, в района на паметника Левски за нанасяне на побой на фен на Левски са задържани четирима привърженици на ЦСКА. Те са отведени в Пето РУП.

 

По време на извършване на проверка на посетителите на футболната среща са отстранени 24 фена в нетрезво състояние. Предстои докладване на събраните материали в СРП и налагане на наказателни мерки срещу задържаните нарушители.