Шалке пропусна възможността да излезе начело в Бундеслигата след загуба от Волфсбург

снимка: БТА

Шалке 04 пропусна възможността да се изравни с Байерн (Мюнхен) и Вердер (Бремен) на първото място в Бундеслигата, след като допусна загуба с 1:2 при гостуването си на Волфсбург.

 

Шалке поведе в резултата в 13-та минута с гол на легендата Раул, но след това домакините от Волфсбург стигнаха до пълен обрат в мача с две попадения на хърватският нападател Марио Манджукич.

 

Той изравни след удар с глава в 33-та минута , а след почивката "вълците" доминираха и в 82-та минута Манджукич донесе победата на Волфсбург с втория си гол в мача.

 

Старши треньорът на Волфсбург и бивш германски национал Феликс Магат, който в края на миналия сезон премина във Волфсбург именно от Шалке, каза, че е доволен от победата.

 

"Положихме много усилия в мача и заслужавахме да победим", каза Магат.

 

В друг мач от Бундеслигата днес Нюрнберг победи като гост Кьолн с 2:1 с два гола от дузпи. И двете дузпи бяха направени от капитана на домакините Жеромел в рамките на четири минути. В 31-та минута
той спря непозволено в наказателното поле Маркус Фьолнер, а в 35-та минута спъна Томас Пехарт.

 

И двете дузпи бяха реализирани от капитана на гостите Тими Симонс. Ади Чили намали на 1:2 в 39-та минута, но това бе всичко, което успяха да направят домакините от Кьолн.

 

И двата отбора завършиха мача с десет души. Томас Пехарт от Нюрнберг получи червен картон в 42-та минута, а Мишо Брецко от Кьолн бе изгонен в 75-та минута.