Ливърпул се сгромоляса при гостуването си на Стоук Сити

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Ливърпул продължи традицията на големите отбори да не се представят добре като гости в дома на Стоук Сити „Британия Стейдиъм" и въпреки че доминираше през по-голямата част от двубоя, регистрира поражение с 0:1. Единственото попадение падна в 21-ата минута и бе дело на Джонатан Уолтърс, който бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Джейми Карагър.

 

Така след изиграването на 4 кръга „червените" от „Анфилд" вече имат една загуба и остават със седем точки на пета позиция, но и с мач повече от шестия Нюкасъл, който има същия актив.

 

Играчите на Кени Далглиш отправиха цели 18 удара към вратата, пазена от Асмир Бегович, но така и не успяха да го преодолеят, докато Стоук демонстрира далеч по-добра ефективност и с единствения си изстрел в очертанията на рамката на Пепе Рейна спечели мача.

 

Новото попълнение на „мърсисайдци" Крейг Белъми се появи в игра като резерва, но не успя да промени развоя на събитията на терена, като Андрю Керъл също се включи от пейката, отново без успех.

 

Чарли Адам от Джордан Хендерсън също се опитаха всячески да променят негативния резултат и отправиха няколко удара към вратата на домакините, но в малкото случаи, когато Бегович трябваше да се намесва, той го правеше решително.

 

Атаките на Ливърпул бяха съсредоточени най-вече по десния фланг, а от ляво се гласуваше доверие единствено на Белъми, когато той се появи на терена. В заключителните мигове от двубоя първо Белъми, а след това и Суарес имаха шанс да изравнят, но сантиметри ги разделиха от целта.

 

Въпреки даденото 6-минутно продължение от рефера Марк Клатенбург, Ливърпул не стигна до точката и загуби за първи път през сезона.