Динамо унижи ЦСКА в московското дерби

Отборът на Динамо Москва постигна звучен успех в градското дерби с ЦСКА, разгромявайки "армейците" с 4:0 при символичното си гостуване на "Арена Химки" в мач от 23-ия кръг на шампионата.

 

Головете на Динамо бяха дело на Андрий Воронин, Кевин Курани, Леандро Фернандес и Александър Кокорин, като въпреки звучния шамар в днешния ден, ЦСКА остава на върха на класирането с равни точки със Зенит Санкт Петербург. Воденият от Лучано Спалети отбор обаче е и с мач по-малко, като пред Зенит предстои гостуване на Локомотив в столицата.

 

Повратният момент в срещата дойде в разстояние на само три минути между 36' и 39', когато Динамо реализира две попадения във вратата на "армейците". Курани и Воронин отбелязаха своите попадения номер 8 за сезона, с което и сериозно тласнаха своя тим към крайния успех в двубоя.

 

Кошмарът за ЦСКА стана факт през втората част, когато "армейците" така и не намериха път към вратата на Динамо, за сметка на това допускайки още две попадения в мрежата си. Леандро Фернандес направи резултата класически в 69', а в последните минути Кокорин оформи разгрома на домакините с четвърти гол.

 

Така ЦСКА остава лидер в руската Висша лига с актив от 46 точки след 23 изиграни срещи, докато Динамо е трети с две точки по-малко и същия брой изиграни мачове.