Де Роси иска 2 милиона повече на сезон, за да преподпише с Рома

галерия:

снимка: ройтерс

Полузащитникът на Рома и италианския национален отбор Даниеле Де Роси настоява за увеличение на заплатата си с 2 милиона евро на сезон, за да преподпише контракта си със своя роден клуб, твърди пресата на Ботуша.

 

С годините Де Роси се превърна в един от живите символи на "джалоросите", така и не поддавайки се на интереса на куп европейски грандове към себе си. Настоящият договор на халфа с Рома обаче изтича през лятото на следващия сезон, което и поставя ръководството на "вълците" в деликатна ситуация.

 

Годишното възнаграждение на Де Роси в настоящия момент наброява около 4.5 милиона евро, но се смята, че полузащитникът настоява за 6.5 милиона на сезон, за да остане на "Олимпико". Сума, която би го превърнала и в най-скъпоплатеният футболист в отбора, получавайки повече дори от капитана Франческо Тоти.

 

Разговорите между Рома и Де Роси ще продължат, като най-вероятно шефовете на клуба ще се опитат да предложат на халфа "гъвкав" контракт, включващ различни бонуси, които да удовлетворят високите му финансови претенции.

 

Интерес към италианския национал пък определено не липсва, а клубове като Реал Мадрид и Манчестър Сити са готови да наддават за италианеца.