Интер бесни, че Форлан не може да играе в Европа

галерия:

Ръководството на Интер едва вчера сякаш осъзна, че е допуснало сериозен пропуск по отношение на правата за игра на Диего Форлан в европейските клубни турнири. Правилата на УЕФА са катеогорични и заради тях той поне до януари ще трябва да гледа от трибуните представянето на „нерадзурите" в Шампионската лига.

 

Причината за недоразбирателството, което е предизвикало гнева на Масимо Морати, е участието на Форлан в състава на Атлетико Мадрид в среща от третия предварителен кръг на Лига Европа. Същата беше ситуацията и с новото попълнение на Милан Антонио Ночерино, с тази разлика обаче, че Палермо отпадна от надпреварата, докато „дюшекчиите" се класираха в груповата фаза и по този начин затвориха вратата на Форлан за Шампионската лига до края на полусезона.

 

Интер не само че е сбъркал с включването на уругвайския национал в листа си с играчи за най-авторитетния турнир, но и няма да получи правото да направи нужните корекции. Така Форлан няма да бъде заменен с Лук Кастайньос, нито пък ще бъде направено място за Андреа Поли, които бяха изключени именно заради русокосия голмайстор.

 

„За нас също беше изненада", заяви агентът на Форлан Болотникоф. „Предполагахме, че ще може да играе в групите на Шампионската лига. Диего беше ядосан, защото искаше веднага да се включи в най-силното и авторитетно състезание. Гневът му ще се превърне в енергия, за да се представи добре в Серия А, докато чака елиминационната фаза.

 

На твърденията, че нарочно е скрил от Интер факта, че Форлан няма право да играе в ШЛ, Болотникоф каза: „Нямаше нищо за криене. Той игра в международен мач, който беше излъчен по телевизията по целия свят. Всъщност, той се появи на терена и в двата двубоя от сблъсъка."

 

Така за втори пореден сезон в Шампионската лига Интер няма да може да разчита на основна фигура в нападение, както се случи миналия с Джампаоло Пацини. Разликата тогава беше, че той пристигна именно след януари и се включи единствено в мачовете от Серия А, докато нямаше право да се подвизава в елиминационната фаза на Лигата, тъй като бе участвал в квалификациите със Сампдория. Сега пък Форлан ще трябва да изчака именно 1/8 финалите, за да се появи в игра.

 

Едва ли отсъствието на уругваеца ще се отрази фатално на представянето на Интер в турнира, защото групата на „нерадзурите" със сигурност е една от най-предпочитаните от всички фаворити. Грандът от Милано ще се изправи срещу Трабзонспор, Лил и ЦСКА Москва.