Дел Боске настоя, че в лагера на Испания няма напрежение между играчи на Барса и Реал

галерия:

Селекционерът на световния и европейски шампион Испания Висенте дел Боске настоя, че в лагера на "Ла Фурия Роха" няма напрежение или междуособици между футболистите на Барселона и Реал Мадрид, след поредните грозни сцени във втория мач от Суперкупата на Испания миналия месец.

 

Много хора в Испания вече се притесняват, че сериозното напрежение между двата "кръвни" врага в местния шампионат може да се пренесе и в националния тим, чийто гръбнак е изграден именно от играчи на каталунците и "кралския клуб".

 

Именно поради тази причина се стигна и дотам, че капитанът на световните шампиони Икер Касияс потърси двама от лидерите на Барселона - Карлес Пуйол и Шави Ернандес, за да изгладят лично кавгите от последния им двубой на "Камп Ноу".

 

Висенте дел Боске от своя страна се опита да успокои разтревожените испанци, заявявайки, че в съблекалнята на "Ла Фурия" всичко е наред.

 

"Няма никакви проблеми в националния отбор", заяви бившият треньор на Реал Мадрид. "Играчите знаят разликата между клубен и национален отбор. Те са наясно, че са тук, за да представляват Испания", добави мустакатият специалист.

 

Тази вечер Испания излиза срещу Чили в приятелска среща, като общо 14 от повиканите от Висенте дел Боске футболисти играят за Барселона и Реал Мадрид.