ЦСКА се развихри и вкара шест на Сливнишки герой

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на ЦСКА демонстрира вкус към гола и спечели с убедителното 6:1 контролата си със Сливнишки герой, изиграна тази вечер на ст. "Българска армия" в столицата. Две попадения за "червените" наниза бразилецът Мишел Платини, а по веднъж се разписаха Мораеш, Нелсън, Якимов и Маринов.

 

Гостите от Сливнишки герой изненадващо поведоха в резултата с попадение на Хаджиев в 15', но оттук-нататък на терена имаше само един отбор - този на ЦСКА.

 

Старши-треньорът на "армейците" Милен Радуканов заложи на следния стартов състав: Караджов, Адемар, Трифонов, Халилович, Крачунов, П.Стоянов, Нелсън, Живец, Платини, Мораеш и Люсков, а през втората чест в игра влязоха още Макенджиев, Грънчов, Янчев, Якимов, Галчев, Карачанаков, Христов и Маринов.

 

След скучновати първи минути, гостите от Сливнишки герой изненадващо откриха в своя полза. Халилович направи груба грешка в защитата на ЦСКА, което позволи на Хаджиев да излезе очи в очи с Караджов и да го преодолее за 0:1.

 

Равенството обаче бе възстановено само четири минути по-късно, когато точен бе Платини. Бразилецът се възползва от чудесен пробив на Нелсън, който се подигра с цялата защита на Сливнишки герой, и отбеляза от чиста позиция за 1:1.

 

Три минути по-късно ЦСКА вече водеше с гол аванс в резултата, като този път голмайстор за домакините бе Жуниор Мораеш. Бразилецът бе фаулиран в наказателното поле на противника, като сам застана зад бялата точка и не сбърка - 2:1.

 

"Червените" отбелязаха и трети гол само пет минути по-късно. Донякъде случайно Люсков изведе Грегъри Нелсън зад защитата на гостите, а холандецът ознаменува с гол добрата си игра до момента.

 

Останалите попадения в срещата паднаха през вторите 45 минути, като всичките бяха в полза на ЦСКА. В 60' Румен Трифонов направи пореден пробив по левия фланг и центрира, а Мишел Платини засече топката за 4:1 в полза на домакините.

 

Последните два гола в двубоя бяха отбелязани в заключителните десет минути. Първо в 83' точен бе Якимов, който отбеляза от добра позиция, а в 87' младият Марин Маринов се разписа с красив изстрел от границата на наказателното поле за крайното 6:1 в позла на ЦСКА.

 

В последните минути домакините бяха близо и до седми гол, но Богомил Христов не успя да отбележи от около десет метра, получавайки добро подаване от Якимов.