Манчестър Сити прегази Тотнъм на "Уайт Харт Лейн"

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Манчестър Сити нокаутира Тотнъм на собствения му стадион „Уайт Харт Лейн", след като постигна изразителна победа с 5:1 в мач от 3-ия кръг на Премиършип. С четири гола за гостите се отличи босненският нападател Един Джеко, а едно попадение добави дошлия в Сити от Атлетико Мадрид това лято Серхио Агуеро. Голът на честта за „шпорите" пък бе дело на Юнес Кабул. Дебют за „гражданите" направи новото им попълнение Самир Насри, който премина в Сити от Арсенал след дълга трансферна сага.

 

Гостите от Манчестър не оставиха никакви съмнение в превъзходството си и заслужено се поздравиха с успеха. Един Джеко откри резултата в 35-та минута след удар от воле, но главната заслуга за този гол бе дело на Самир Насри, който сложи топката на крака на босненския национал с чудесно центриране отляво. Така Джеко вече има гол във всеки мач на Сити от началото на сезона.

 

Възпитаниците на Роберто Манчини нанесоха втория си удар малко преди края на първото полувреме (41'), когато Насри и Джеко повториха упражнението от първия гол, само че този път босненецът се разписа с глава.

 

След почивката футболистите на Манчестър Сити продължиха да бъдат по-активния отбор на терена и резултатът не закъсня. В 55-та минута след чудесна комбинация между Агуеро и Яя Туре, последният центрира в наказателното поле, където най-съобразителен отново бе Един Джеко, отбелязвайки третия си гол в мача.

 

Пет минути по-късно (60') домакините от Тотнъм вече бяха доведени до пълен нокаут, след като Серхио Агуеро отбеляза гол красавец, възползвайки се от подаване на Насри.

 

Все пак „шпорите" успяха да стигнат до едно попадение чрез Юнес Кабул в 68-та минута, който се разписа с глава след центриране от корнер.

 

Крайното 5:1 бе оформено от невероятния в този мач Един Джеко в даденото от съдията продължение на мача. След двойно подаване с Гарет Бари, Джеко се освободи и с прекрасен диагонален удар не остави шансове на Брад Фридъл, довършвайки разгрома на Тотнъм.

 

След тази победа Манчестър Сити събра пълен актив от 9 точки и оглави временното класиране в Премиършип, докато Тотнъм се закотви на дъното на таблицата без спечелена точка до момента, като „шпорите" имат мач по-малко, заради отложената среща с Евертън от първия кръг.