Виаш-Боаш остава начело на Челси, дори и да не спечели трофей

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Новият мениджър на Челси Андре Виаш-Боаш ще остане начело на "сините", дори и да не спечели нито един трофей в своя дебютен сезон в английския футбол, пише днес Sunday Mirror.

 

Собственикът на Челси Роман Абрамович е известен с нетърпението си спрямо своите мениджъри, като уволнението на Карло Анчелоти, само година след спечеления исторически за клуба дубъл на домашна сцена, е доказателство за това.

 

"Сините" от Лондон пък не бяха пределно убедителни в първите си три мача от новия сезон в Премиършип, след като равенството със Стоук Сити бе последвано от две трудни победи у дома над Уест Бромич и Норич.

 

Sunday Mirror от своя страна пише, че Виаш-Боаш е получил гаранция лично от Роман Абрамович, че ще остане на "Стамфорд Бридж" и догодина, дори и при евентуален "сух" сезон.

 

След спечелените три титли в Премиършип до този момент, голямата цел на руския милиардер остава достигането на първи за клуба триумф в европейската Шампионска лига. Най-близо до мечтата "сините" бяха през 2008, когато с Аврам Грант начело отстъпиха на Манчестър Юнайтед на финала в Москва.