Левски се справи лесно с 3:0 над Ботев (Враца)

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на Левски постигна лесна победа с 3:0 над тима на Ботев (Враца) в среща от 4-ия кръг на А група. „Сините" вкараха своите голове още през първото полувреме и след това нямаха проблеми, докато гостите показаха зъби в началото на мача. Владо Гаджев даде преднина на Левски в 30-та минута. Шьорд Арш покачи на 2:0 в 45-та минута, а минута по-късно Симеон Райков отбеляза първия си гол с фланелката на Левски за 3:0.

 

Още в третата минута Арш стреля над вратата след центриране на Мюлдер. Срещата започна динамично и двата отбора търсеха гола. В 10-та минута Ангелов стреля с глава в аут след центриране в наказателното поле на Левски. Малко след това съдията даде спорна засада за Бранимир Костадинов, който излизаше сам срещу Пламен Илиев. Арш записа някои добри отигравания, но не стигаше до положение. Някои грешки в защита за „сините" можеха да им костват скъпо. Все пак Пламен Илиев поправяше своите съотборници.

 

Така се стигна до 30-та минута, когато Владимир Гаджев с удар извън наказателното поле и рикошет вкара топката във вратата на гостите за 1:0. Няколко минути по-късно имаше неприятни сцени на терена след като Бранимир Костадинов и Владимир Гаджев почти се сбиха, но съдията ги поуспокои с по един жълт картон. Малко след това Костадинов не успя да засече добро центриране в наказателното поле на Левски.

 

В 45-та минута след добра комбинация Грийн намери Гаджев, който с гърди свали топката на Арш и холандеца нямаше проблеми да направи резултата 2:0. В следващата минута Тасевски пусна перфектен пас към Райков, който нахлу отляво и с прецизен удар покачи на 3:0.

 

В началото на втората част Ценовски нацели гредата от пряк свободен удар. Левски намали леко темпото, но пък изнендваше гостите с бързи атаки. Тасевски стреля опасно в 60-та минута, но топката излезе в аут. Влезлият като резерва Даниел Младенов също се отчете с пропуск. В последните минути тези пропуски станаха още повече, но резултатът се запази.

 

Така след 4-ия кръг Левски вече е на трето място с актив от 9 точки, докато Ботев (Враца) е с 3 точки.