Мартин Петров тласна Болтън напред за "Карлинг Къп", Ливърпул също не сбърка

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Българското крило на Болтън Мартин Петров се превърна в герой за своя тим, който снощи надви трудно с 2:1 тима на Макълсфийлд в мач от 1-ия кръг на "Карлинг Къп".

 

Въпреки статута си на твърд фаворит в сблъсъка, "тротърс" изпитаха сериозни главоболия със своя съперник, докато Мартин Петров не реализира второто и победно за Болтън попадение 17 минути преди края на редовното време.

 

Преди това гостите от Макълсфийлд изненадващо поведоха с гол на Синклер в 11', а десетина минути след почивката Тунджай възстанови равенството. Постепенно се стигна и до 73', когато българският национал вдигна на крака трибуните на "Рийбок Стейдиъм" и прати Болтън в следващата фаза на турнира.

 

Напред продължи и грандът Ливърпул, който се наложи с 3:1 при гостуването си на Екзитър. Мениджърът на "червените" Кени Далглиш не се посвени да пусне на терена някои от най-добрите си футболисти, което и в крайна сметка даде резултат.

 

Мърсисайдци достигнаха до аванс от три чисти гола още след час игра, след като първо Луис Суарес откри в 23', а Макси Родригес удвои десет минути след почивката. Само три минути по-късно Анди Керъл направи резултата и класически в полза на Ливърпул. Екзитър върна едно попадение чрез Нардиело от дузпа в 80', но за повече домакините нямаха думи.

 

Останалите резултати от снощните мачове за "Карлинг Къп":

 

Бристол Сити - Суиндън 0:1
Питърбро - Мидълзбро 0:2
Уест Хам - Алдършот 1:2
Блекбърн - Шефилд Уензди 3:1
Болтън - Макълсфийлд 2:1
Евертън - Шефилд Юнайтед 3:1