Гуардиола предупреди своите да не се отпускат след 5:0 над Наполи

галерия:

снимка: БТА

Треньорът на Барселона Пеп Гуардила похвали играта на своите футболисти след лекцията с 5:0 над тима на Наполи. Каталунците спечелиха 35-ия си трофей „Жоан Гампер" и наставника предупреди своите футболисти, че трябва постоянно да подобряват играта си през сезона за да имат още успехи и трофеи. 

 

„Да спечелим втората си титла за сезона е добре, но трябва да печелим още. С подкрепата на феновете ние можем да направим това," заяви Гуардиола след мача.

 

След двубоите срещу Реал Мадрид, специалистите твърдяха, че Барса е по-слабо подготвена физически за новия сезон, но Гуардиола чувства, че тима постепенно и бавно ще достигне желаното ниво.

 

„Ние бяхме малко по-добри след двубоя с Реал и постепенно натрупваме физическа издрълживост. Сега ще имаме три тренировки за физика и ще достигнем оптимална форма за Суперкупата на Европа в петък."

 

„Нищо не е лесно в спорта. Всичко изисква много усилия. Не трябва да забравяме, че това е приятелски двубой и всичко може да е различно ако се срещнем в Шампионската лига."

 

Барселона ще излезе в петък от 21:45 часа срещу тима Порто в среща за Суперкупата на Европа.