Литекс се разправи с 6:0 срещу Светкавица

галерия:

снимка: pfclitex.com

Отборът на Литекс постигна разгромна победа с 6:0 над новака в А група Светкавица в среща от третия кръг първенството играна на градския стадион в Ловеч.

 

Възпитаниците на Любо Пенев наказаха своите съперници в последните 17 минути, когато отбелязаха четири попадения. Момчил Цветанов отбеляза два гола за ловчанлии.

 

Срещата започна с натиск на Литекс, който обаче нямаше чисти положения. При първото такова Светльо Тодоров се разписа след центриране на Момчил Цветанов от корнер. След това домакините заиграха още по-сигурно и лесно стигаха до положения. Удар на уругваеца Флорес бе трудно париран от Димов в 31-та минута.

 

В началото на втората част в игра за Литекс се появи Тиаго Мирасема на мястото на Том. Само три минути по-късно Мирасема нацели страничната греда след хубаво подаване Флорес. Малко след това ситуацията се повтори като този път Тиаго се разписа с хубав удар от 15 метра за 2:0.

 

В 73-та минута отново след добра игра и подаване на Флорес, Кодо бе изведен в коридор и простреля вратаря за 3:0. Пет минути по-късно Флорес отново записа асистенция след като намери в наказателното поле непокрития Момчил Цветанов, който покачи на 4:0. Футболистите на Литекс не се отказаха да търсят голове до края на мача.

 

В 87-та минута Мирасема центрира към Кодо, който с глава вкара топката за пети път във вратата на Светкавица. В последната минута Момчи Цветанов отбеляза шестия гол в мача с удар от 20 метра.

 

Така Литекс вече има 7 точки и излезе на второ място преди двубоя на ЦСКА. Светкавица пък се закотви на дъното като няма спечелена точка и има голова разлика 0-10.