Блатер: Бразилия ще е готова навреме за домакинството на Мондиал 2014

галерия:

снимка: БТА

Президентът на ФИФА Сеп Блатер изрази увереност, че домакинът на Мондиал 2014 Бразилия ще е готов навреме за старта на големия форум, въпреки работническата стачка, която бави реконструкцията на легендарния стадион „Маракана".

 

Президентът призна за „дребните пречки" при подготовката за Мондиала, но остана непоколебим, че в Бразилия не се случва нищо необичайно и изоставането ще бъде наваксано в най-скоро време.

 

„Две години преди Световно, винаги има подобни дребни пречки", коментира Блатер в интервю за Reuters вчера. „Сигурен съм, че те няма да създадат сериозен проблем. Няма съмнение, че Бразилия ще се справи отлично с подготовката и ще направи фурор с откриването на Мондиала на 12-ти юни 2014-та".

 

„Очаквам футболна нация като бразилската да сътвори неповторим празник на спорта след две години. Това ще бъде успех не само за страната, но и за целия свят. Колумбия също е готова да приеме Световно първенство, но май ще трябва да изчака до 2026-та, защото вече дадохме Мондиал 2014 на Бразилия, 2018 на Русия, а 2022 на Катар", допълни той.

 

Припомняме, че проблемите по реконструкцията на „Маракана" бяха предизвикани от инцидент с работник, който пострада сериозно по време на експлозия на стадиона. Представители на профсъюза се страхуват за безопасността на строителите и са категорични, че те ще преустановят работата си докато условията им на труд не се подобрят.