Тони Фернандес е новият мажоритарен собственик на Куинс Парк Рейнджърс

Големият малайзийски предприемач Тони Фернандес е закупил отбора на Куинс Парк Рейнджърс днес, съобщиха от клуба. Компанията на Фернандес е придобила 66% от клуба, изкупувайки акциите на главните акционери Флавио Бриаторе и Бърни Екълстоун.

 

"К.П.Р. е един суров диамант и се надявам, че ще успея да направя от този отбор един истинско футболно бижу", коментира бъдещите си планове Фернандес.

 

Тони Фернандес е основател на компанията Earasia и е известен с това, че е голям фен на Уест Хям. Семейство Митал е запазило своя дял от 33% от отбора, като по този начин има някакво право на глас в случващото се в клуба.

 

"Дълги години съм живял в близост до стадиона на К.П.Р. и имам много спомени. Всички знаят, че съм фен на друг английски отбор, но това не значи, че не харесвам К.П.Р. Винаги съм имал слабост към тях, затова сега ще се опитам да им помогна да се развият", сподели Фернандес.

 

"Един от първите мачове, на които съм бил беше точно на "Лофтус Роуд", а това е незабравим спомен. Винаги съм обичал да се занимавам със спорт, както знаете, и сега искам да помогна със всичко което мога на тима", добави той.