Пике след поредното "Ел Класико": Моуриньо руши испанския футбол

галерия:

снимка: БТА

Защитникът на Барселона Жерар Пике не скри разочарованието си от поведението на треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо и обвини Специалния, че се опитва да разруши испанския футбол.

 

Острата реакция на Пике дойде в отговор на опитите на Моу да помрачи радостта на „каталунците" след победния гол на Лео Меси на „Камп Ноу" снощи, който донесе първа титла за Барса през сезон 2011-12.

 

Двубоят започна добре за „блаугранас", които поведоха с гол на Иниеста, но бързо след това Бензема успя да изравни резултата. След това дойде момента на гения Лео Меси, който вкара два много красиви гола, а Роналдо се разписа за „белия балет". В самия край на срещата обаче се стигна до сериозно спречкване между играчите и треньорите на двата тима, а Специалния успя да бръкне в окото на помощник треньора на Барса Тито Виянова.

 

„Искрено се надявам, че сблъсъкът за Суперкупата няма да бъде запомнен със събитията в края на срещата, защото те са срамни за всички нас. Трябва някой да вземе незабавни мерки срещу Моуриньо, защото той се опитва да разруши испанския футбол. Всички говорят против Каталуния, но както виждате в момента проблема е в Мадрид", сподели пред медиите Пике.

 

Капитанът на каталунците Шави също не бе особено щастлив в края на мача, независимо от победата, като сериозно разкритикува тактиката на Реал. Според него целта на „белия балет" е била да руши играта, а не да се опитва да създаде нещо красиво на терена.

 

„За съжаление в Реал не се играе почтен футбол. Както всички видяхме, единствената цел на отбора бе да ни рита и да се спречква с нас. Не получихме възможността да покажем какво можем на терена, защото Реал не спряха да правят безумни нарушения. Радвам се, че Марсело получи червен картон и най-сетне правдата да възтържествува", заяви Шави.