Любо Пенев: Предимство за нас е, че Шевченко няма да играе за Динамо Киев

галерия:

снимка: БТА

Старши треньорът на шампиона Литекс Любослав Пенев заяви, че отсъствието на звездата на Динамо Киев Андрий Шевченко е плюс за тима от Ловеч, предаде БТА. Българският шампион приема Динамо Киев (Украйна) в първия мач от плейофа за влизане в групите на Лига Европа в четвъртък (18 август) от 19.45 часа в Ловеч.

 

"Наясно сме със съперника, чета и се информирам какво става в Динамо. Доколкото разбрах след последния им мач от първенството на Украйна може би ще има промени в състава. Въпросът е само с кое име ще заменят отсъстващите. Горе-долу сме наясно и сме почти сигурни къде ще има промени. Аз мисля, че отсъствието на Шевченко ще е плюс за нас, защото той е един голям, качествен футболист и предполага, че донякъде отсъствието му може да се отрази на Динамо, въпреки че те разполагат с изключително силни футболисти", каза още Пенев.

 

Той добави, че не желае да коментира равенството 1:1 с Видима-Раковски в събота и мисли единствено за двубоя с Динамо.

 

"Бързо затварям темата с Видима-Раковски. Тя е приключила. Срещата завърши 1:1, а не вкараните положения водят до загуба на точки. Предстои ни мач с Динамо Киев. Обясних на момчетата, че искам да бъдат с положително настроение, да играят с много желание, да спазят указанията ми и да покажат възможностите си. Искам да играят на максимума и не повече от това, което могат. Нищо повече не искам от тях. Нека да демонстрираме това, което тренираме и да играем като отбор с шампионски манталитет", коментира Пенев.

 

Според него Литекс има шансове в този мач. "Няма да ви кажа какво ще предприема срещу Динамо. От няколко дни тренираме специално за този мач. Ма самия двубой ще се види как ще играем. Всеки отбор, както и нашия разбира се, има своите шансове. Въпросът е да използваме възможностите си, да създадем опасности през противниковата врата и да сведем до минимум опасностите пред нашата врата. Мачът започва от 0:0 и имаме шансове. Дали те са големи, или са малки - развоя на мача и начина на игра ще покаже какви са", коментира още треньорът на българския футболен шампион.

 

Що се отнася до пропуските, които футболистите на Литекс правят Пенев заяви: "Тренираме ежедневно. Момчетата имат качества. Въпросът е да ги покажат, когато настъпи времето, когато е официалният мач". На въпрос дали е притеснен за поста си в Литекс след равенството в Севлиево Любослав Пенев бе категоричен: "Тази тема въобще не ме интересува и не я коментирам. На дневен ред е мача с Динамо. Не знам какво се говори и какви слухове се носят - да не да сменят някой друг, аз да остана на поста си. Интересува ме единствено мача с Динамо Киев".