На Острова: Бербатов може де се върне за България срещу Англия

галерия:

снимка: БТА

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов може да се върне в състава на националния отбор на България за предстоящата европейската квалификация срещу Англия, пише британското издание "Мирър".

 

Според таблоидите на Острова националният селекционер Лотар Матеус ще направи всичко възможно, за да върне Бербатов за важния мач с "трите лъва" на 2 септември на Националния стадион "Васил Левски".

 

Мениджърът на Англия Фабио Капело също е чул за намеренията на германския си колега, който бил оптимист, че ще успее да убеди нападателя да промени решението си и отново да играе за България. Според "Мирър" Бербатов може и да размисли за връщане в отбора, за да може да играе поне за националния отбор, след като рядко намира място плановете на сър Алекс.

 

Бербатов сложи край на кариерата си в националния отбор през май миналата година. Той стана голмайстор на Висшата лига през миналия сезон, заедно с Карлос Тевес с по 20 попадения, но за сметка на това загуби титулярното си място в Манчестър Юнайтед, като дори бе оставен от сър Алекс Фъргюсън извън групата на "червените дяволи" за финала от Шампионската лига с Барселона.

 

Българинът има още една година до изтичането на договора си с Манчестър Юнайтед, като английският шампион все още не е дал знак, че иска той да бъде подновен. Това породи сериозни трансферни спекулации около името на Бербатов това лято, като името му се свързва с няколко европейски гранда, но засега той остава на "Олд Трафорд".

 

Матеус вече направи един опит да върне Бербатов в националния отбор през октомври миналата година, но след разговор с нападателя тогава германецът заяви, че уважава и приема решението му.

 

Евроквалификацията на 2 септември е от изключителна важност за Англия, ако островитяните искат да завършат на първо място в групата, докато за България двубоят е повече за престиж, като "трикольорите" имат все още имат някакви теоретични шансове.