Виаш-Боаш призна, че трудно би намерил заместник на Лампард

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Португалският мениджър на Челси Андре Виаш-Боаш призна, че трудно би успял да намери алтернатива на най-опитния си халф Франк Лампард, ако английският национал получи контузия или наказание в течение на сезона.

 

През миналия сезон Лампард отсъства от игра за период от около три месеца и половина, а липсата му съвпадна с най-лошата серия на Челси във Висшата лига от 15 години насам. Резултати, които на практика костваха и работата на Карло Анчелоти в последствие.

 

Завръщането на Франк Лампард пък оказа чудодейно влияние на "сините", позволявайки им дори да се борят за титлата, което обаче не бе позволено от Манчестър Юнайтед. Притесненията на Виаш-Боаш пък не са случайни, имайки предвид и тежката травма на ганаеца Микаел Есиен, който ще бъде извън игра за доста сериозен период от време.

 

Челси продължава да прави опити да привлече хърватския плеймейкър на Тотнъм Лука Модрич, но преговорите с "шпорите" продължават да водят до задънена улица, въпреки силното желание на самия футболист да акостира на "Стамфорд Бридж". През това лято Челси привлече младия юноша на Барселона Ориол Ромеу, чийто опит на подобно ниво обаче на практика липсва.

 

"Определено имаме трудности с броя на халфовете, с които разполагаме", коментира Виаш-Боаш. "Ориол Ромеу все още е ангажиран с младежкия национален отбор на Испания, като предстои да се завърне едва в края на този месец".

 

Очаква се утре срещу Стоук Челси да разчита на халфова линия с трима души, съставена от Франк Лампард, Рамиреш и Джон Оби Микел. Младокът Джош МакЕхран пък ще седне на пейката. Виаш-Боаш потвърди, че би преквалифицирал Флоран Малуда и Йоси Бенаюн в по-централна роля, ако това се наложи.

 

"За нас е хубаво, че хората, с които разполагаме, могат да играят и на тези позиции. Притежаваме версатилност в халфовата линия", коментира португалецът.