Младежите завършиха наравно с Румъния

галерия:

снимка: БТА

Младежките национални отбори на България и Румъния завършиха 1:1 в приятелски мач по футбол, игран на Градския стадион в Ловеч, предаде БТА.

 

Още в третата минута Александър Тонев след добър индивидуален пробив навлезе в наказателното поле на гостите и подаде на Радослав Василев, който със силен удар изпрати топката в мрежата на Дину Молдован за 1:0.

 

В 20-та минута отново хубава комбинация между Александър Тонев и Радослав Василев едва не завърши с нов гол, но в последния момент румънският защитник Йонуц Рада изби в ъглов удар. В самия край на първото полувреме - в 43-та минута, нападателят на Славия Радослав Василев бе близко до втория си гол в мача след триково изпълнение на фаул.

 

През първото полувреме младите български футболисти определено доминираха на Градския стадион в Ловеч, но в първата минута на даденото от съдията продължение образцова контраатака на гостите завърши с точен пас на Чиприян Браца към Георге Тукудян и той със силен удар изравни резултата - 1:1.

 

През втората част гостите от Румъния определено имаха по-чисти голови положения. В 64-та минута страхотен удар на Чиприян Селагя мина на сантиметри край гредата. А в 85-та минута Чиприян Селагя и Йонуц Настасе на два пъти изпуснаха чисти положения, като особено фрапиращ бе пропускът на Настасе, който след изпълнение на корнер от два метра с глава не уцели вратата.

 

В добавеното време пък Радослав Василев стреля от границата на наказателното поле, но топката мина високо над гредата на влезлия като резерва румънски вратар Давид Лазар. Така последният съдийски сигнал на Георги Йорданов прозвуча при резултат 1:1.