Лукаку пристигна за медицински прегледи в Челси

галерия:

снимка: БТА

Асът на белгийския Андерлехт Румелу Лукаку пристигна в Лондон днес за медицински тестове преди трансфера му в английския вицешампион Челси да стане факт.

 

Грандът в Премиършип потвърди новината за привличането на 18-годишния нападател в събота вечерта, а два дни по-късно Лукаку е вече на английска земя за последните уточнения по сделката.

 

Младият талант отбеляза 16 гола в 37-те си мача за Андерлехт през миналия сезон, като се разписа и два пъти в настоящата кампания на белгийците.

 

Предполага се, че цената на Лукаку, който е и белгийски национал, варира между 15 и 20 милиона паунда. Новото попълнение на тима не се поколеба да признае, че е голям фен на „сините" още докато преговорите между английския гранд и Андерлехт още не бяха привършили. Той се възхищава на новия мениджър на тима Андре Вияш Боаш и гори от нетърпение да стъпи на „Стамфорд Бридж".

 

След медицинските прегледи, Лукаку ще се присъедини към националния тим на Белгия за контролата срещу Словения, преди да бъде официално представен като футболист на Челси по-късно през седмицата.