Гонзо определи групата на Левски за домакинството на Славия

галерия:

снимка: Булфото

Иво Иванов отпадна от групата на Левски за домакинския мач срещу Славия в първия кръг на българската футболна "А" група.

 

В отсъствието на Иванов и контузения Йордан Милиев, до Ларс Рисп в центъра на "синята" защита в понеделник най-вероятно ще застане юношата на клуба Асен Георгиев. Другите кандидати са Сержиньо Грийн и Александър Башлиев.

 

"Групата е редуцирана и не е като минали години, когато имахме по 25 или 26 футболисти. Ако се налага, в някакъв момент може да викаме и момчета от школата", каза Георги Иванов на пресконференцията преди мача.

 

С това той потвърди, че скоро в състава на "сините" ще заиграе Асен Георгиев, но всъщност изрече тези думи при въпрос относно очакваните продажби в клуба. Иванов добави, че "Левски може да продаде само Дарко Тасевски, ако интересът на един руски клуб е достатъчно сериозен".

 

Иво Иванов все още не е възстановен от мускулна травма в областта на аддукторите и в неделя не тренира наравно със своите съотборници. Той въртя обиколки край терена в компанията на другия футболист с лека травма - Мариян Огнянов. Халфът страда от подобна контузия и също отпадна от групата с 20 футболисти на старши треньора на тима Георги Иванов.

 

Йордан Милиев има разкъсване на връзка на ключицата на рамото и ще се възстановява в следващите три седмици. Той със сигурност пропуска мачовете на отбора от първенството през август срещу Славия, Черно море, Монтана и Ботев (Враца).

 

Това може да даде титулярното място на Асен Георгиев, който само преди седмица стана втори с юношите старша възраст на Левски в силен турнир в Чехия. В групата на Левски попаднаха Сержиньо Грийн, Владимир Гаджев и Христо Йовов, които тренират пълноценно, но все още изпитват болки от стари травми, получени по време на подготовката на "сините" в Австрия и злополучните мачове от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия Търнава, допълва БТА.

 

Очаква се единствено Йовов да получи почивка в най-старото столично дерби срещу Славия, а неговото място да бъде заето от оставилия отлични впечатления с последните си изяви Симеон Райков.

 

В мача срещу Славия почти със сигурност дебют като титуляр ще запише испанският халф Тони Калво, който влезе като резерва през второто полувреме на загубата с 1:2 от Спартак Търнава в четвъртък.

 

Ето списъкът с играчи за утрешния двубой:

Пламен Илиев, Божидар Митрев, Дъстли Мюлдер, Марко Видович, Асен Георгиев, Ларс Фредрик Рисп, Александър Башлиев, Орлин Старокин, Даниел Димов, Сержиньо Грийн, Дарко Тасевски, Тони Калво, Лъчезар Балтанов, Владимир Гаджев, Христо Йовов, Симеон Райков, Иван Цветков, Даниел Младенов, Тодор Христов и Шьорд Арш.