Ботев Враца се завърна в "А" група с победа

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Ботев Враца се завърна с победа в българската "А" група, постигайки домакински успех с 1:0 над друг новак Светкавица Търговище в 1-ви кръг от новия сезон на родния шампионат.

 

Единственото попадение в мача падна през втората част на двубоя, когато точен бе Петър Альошев. Над 5000 души пък изгледаха срещата на живо на ст. "Христо Ботев" във Враца, празнувайки успеха със своите любимци след края на мача.

 

Първото полувреме не предложи кой знае колко добър футбол от страна на двата новака в елитната група, като всичко по-интересно остана за след почивката.

 

В 63' се стигна до един от повратните моменти в мача, когато гостите от Търговище останаха с човек по-малко на терена. Венцислав Йорданов получи втори жълт картон и пое към душовете, което направи задачата на Светкавица в срещата далеч по-трудна.

 

Домакините от Ботев очаквано се настаниха в половината на гостите, което и доведе до резултат 13 минути преди края. Централният нападател на врачани Петър Альошев се възползва от центриране в наказателното поле на Светкавица и с глава засече топката за крайното 1:0 в полза на Ботев.

 

По този начин врачани отпразнуваха с успех завръщането си в "А" група след 21-годишна пауза, докато Светкавица остава с нулев точков актив след първия кръг.