Черно море тръгна с 2:0 и три точки у дома срещу Монтана

галерия:

снимка: БТА

Варненският Черно море стартира с успех новия сезон в българската "А" група, постигайки домакинска победа с 2:0 над отбора на Монтана. И двете попадения на ст. "Тича" в морската столица паднаха след почивката, когато точни бяха Георги Божилов и бразилецът Камазола, който се понрави на феновете с добрата си игра в днешния ден.

 

Сблъсъкът във Варна стартира двуостро, като още в първите минути двата тима си размениха удари по посока противниковите вратари. Още в 4' Воденичаров пропусна да открие за монтанци, а две минути по-късно Дончо Атанасов стреля над вратата на Христо Иванов. До края на полувремето футболистите на Монтана действаха по-опасно пред пазената от Илко Пиргов врата, а в играта на "моряците" се забелязваше известна нервност, която и повлия на представянето им през първата част.

 

След почивката обаче нещата потръгнаха далеч по-добре за домакините, които излязоха напред в резултата след само 8 минути игра. Георги Божилов изведе "моряците" напред, оползотворявайки подаване на Камазола и стреляйки точно зад гърба на Иванов.

 

В 65' трибуните на "Тича" гръмнаха, след като за влизане в игра се подготви местният любимец Мирослав Манолов, който лекуваше тежка травма в коляното в последната година и половина. Таранът се появи в игра, заменяйки Паломино, обирайки бурните овации на феновете.

 

Петнадесет минути преди края феновете на Черно море отново празнуваха, след като резултатът на "Тича" бе и удвоен. Камазола застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар, а коженото кълбо тупна коварно пред вратаря Иванов, влизайки в мрежата за крайното 2:0.

 

До края на двубоя до нови голове така и не се стигна, с което Черно море записа първи успех за новия сезон в българската "А" група.