ЦСКА среща Стяуа, Литекс - Динамо (Киев) в плейофите на Лига Европа

галерия:

снимка: БТА

Днес в централата на УЕФА в Нион (Швейцария) бе изтеглен жребият за плейофите в Лига Европа. В тези мачове съперниците ще влязат в директен спор за местата за групите на втория по сила европейски клубен турнир.

 

Два български отбора разбраха съперниците си - шампионът Литекс и носителят на Купата и Суперкупата на България - ЦСКА. Литекс не успя да се класира за плейофите в Шампионската лига след две загуби от полския първенец Висла (Краков), но получава втори шанс в Лига Европа. ЦСКА пък тепърва започва похода си в Европа.

 

Другите два български участници в Лига Европа - Левски и Локомотив (София) за съжаление отпаднаха от надпреварата, като и "сини" и "железничари" бяха елиминирани след изпълнение на дузпи. Левски бе елиминиран от словашкия Спартак (Търнава), а Локо си тръгна от турнира непобеден след две нулеви равенства с полския Шльонск (Вроцлав).

 

Жребият отреди добре познат съперник за ЦСКА в лицето на бившия европейски шампион Стяуа (Букурещ). Литекс пък ще има трудна задача срещу украинския гранд Динамо (Киев). "Червени" и "оранжеви" ще са домакини в първите си мачове на 18 август и ще гостуват в реваншите на 25 август.