Борислав Михайлов започва преговори с Матеус

галерия:

снимка: Булфото

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов и селекционерът Лотар Матеус ще имат сериозен разговор за бъдещето на националния отбор. Двамата ще преговарят и за договора на треньора, който изтича в края на квалификациите. Рекордьорите по изиграни мачове за България и Германия ще седнат на масата в Минск, където в сряда националите играят с Беларус.


"Ще имаме дълъг разговор с Матеус - информира Михайлов. - Ще говорим за неговото бъдеще, за бъдещето на националния отбор, за тези и за следващите квалификации. Имаме какво да си казваме и да решаваме."


Президентът на БФС и селекционерът скоро не са имали подобни разговори в очи в очи, чуват се по телефона. Предстои да се изгради стратегия и за световните квалификации, в които се случихме в стряскащата компания на четирикратния шампион на планетата Италия (1934 г., 1936 г., 1982 г., 2006 г.) и на европейските Дания (1992) и Чехия (1976). Матеус отдавна дава сигнали, че има желание да продължи работата си в България. В предстоящите разговори в Беларус за първи път ще се обсъжда дали наставникът ще получи нов договор.

 

"Труд"