Меси може и да излезе срещу Реал Мадрид в първия мач за Суперкупата

галерия:

снимка: БТА

Аржентинската суперзвезда на Барселона Лионел Меси може и да излезе срещу Реал Мадрид в първи сблъсък от Суперкупата на Испания на "Сантяго Бернабеу" на 14 август, въпреки факта, че е очакван да се завърне в каталунската столица само шест дни по-рано.

 

Понастоящем кавалерът на Златната топка кара своята лятна ваканция в родината си, работейки усилено с личния си физиотерапевт Хуанхо Брау, който го следва неотлъчно във всяка една точка на земното кълбо. Освен Меси, отпочиващи от тазгодишната Копа Америка са още Хавиер Масчерано и Даниел Алвеш, като наставникът Пеп Гуардиола потвърди, че и тримата "не са отписани" за първия мач с Реал Мадрид.

 

Според Marca обаче, именно Меси е с най-голям шанс да излезе срещу "кралския клуб" в неговия храм след 11 дни.

 

"Меси, Масчерано и Алвеш не са отписани от сметките. Ще проследим какво е състоянието им след почивката, след което ще вземем решение", заяви Гуардиола пред медиите.

 

Младият специалист добави, че не се чувства притеснен от факта, че тримата южноамериканци ще са тренирали с останалата група едва седмица преди двубоя в Мадрид. Marca от своя страна припомня, че Даниел Алвеш е добре познат с изумителните си физически способности, като дори дългите полети със самолет рядко му оказват влияние, типично за повечето други негови колеги.