Резервите на ЦСКА, водени от Мораес, победиха гръцкия Атромитос с 2:1

галерия:

снимка: БТА

Отборът на ЦСКА се наложи с 2:1 над гръцкия Атромитос в последната си контрола преди началото на сезона в А група, играна в Правец. Много силен мач за „червените" направи новото бразилско попълнение Жуниор Мораес, който в отсъствието на Делев, Зику и Платини, поведе атаката на отбора и бе в основата на успеха, отбелязвайки и двата гола за ЦСКА в мача. "Армейците" стигнаха до пълен обрат, след като Анастасакос изведе гърците напред в резултата още в 12-та минута, но с голове на Мораес в 21-та и 36-та минута "червените" стигнаха до крайния успех.


Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов излезе с експериментален състав, като беше оставил титулярите да почиват и даде шанс за изява на тези от футболистите си, които се появяват по-рядко в игра.

 

Срещата започна много динамично, а първото по-сериозно положение стана пред вратата на ЦСКА, когато още в първата минута малко не достигна на Брито да намери вратата след страховит изстрел със странична ножица.


Възпитаниците на Милен Радуканов отговориха с греда след чудесен изстрел на Жуниор Мораес от границата на наказателното поле в 8-та минута.


Така се стигна до 12-та минута, когато гостите от Гърция откриха резултата. Автор на попадението стана Анастасакос, който се възползва от един рикушет в наказателното поле и с удар от около 10 метра не остави шансове на Макенджиев за 0:1.


Този гол не притесни футболистите на ЦСКА и те успяха да се върнат в мача след по-малко от десет минути (21'). Новото бразилско попълнение Жуниор Мораес открадна топката от защитник на Атромитос, след което напредна и останал сам срещу вратаря, технично го прехвърли за 1:1.


В 30-та минута пък гърците можеха отново да поведат, но опасен изстрел на Енщайн не попадна в очертанията на вратата зад Макенджиев.

 

Малко след това (36') ЦСКА нанесе втория си удар в мача и отново в прегръдките на съотборниците си се озова Мораес, който се възползва от нова грешка в защитата на гърците, открадвайки топката, след което преодоля и вратаря за 2:1.

 

До края на първото полувреме, пред футболистите на Атромитос на два пъти се откриха възможности за гол, но в единия случай Татос не успя да отправи силен удар (40'), а след това (44') Григоров успя да изчисти топката от крака на противников нападател точно навреме.

 

След почивката двата отбора понамалиха малко темпото, а играта отново бе равностойна, но с по-малко голови положения. Най-чистата възможност през второто полувреме се откри пред футболистите на Атромитос в 67-та минута, когато Цвакианакис излезе сам срещу Макенджиев, прехвърли го, но топката кацна върху гредата.

 

До края на срещата не се случи нищо по-запомнящо се и ЦСКА се поздрави с победа преди старта на сезона в А група този уикенд. В първия си мач „червените" се изправят срещу Локомотив (София), а срещата е в неделя, 7 август, на Националния стадион „Васил Левски" от 20:30 часа. Преди това, в петък (5 август) ЦСКА ще научи съперника си в Лига Европа.