Легенда на Байерн Мюнхен: Барселона с Меси, Шави и Иниеста е непобедима

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Бившата звезда на немския гранд Байерн Мюнхен Паул Брайтнер смята, че в днешни дни няма отбор, който може да се мери със селекцията на Барселона, дори ако „каталунците" играят с 85% от способностите си.

 

Брайтнер добави, че Шави, Лионел Меси и Иниеста на „Камп Ноу" дават непреодолимото превъзходство на момчетата на Пеп Гуардиола, а присъствието им на терена мотивира допълнително останалите футболисти, формирайки безспорно най-силния футболен отбор в световен мащаб днес.

 

„Невъзможно е да победиш Барселона, ако отборът показва 85% от това, което може. В този случай няма отбор, който може да им се противопостави успешно. Техният футбол е нещо различно от играта, която виждаме всеки ден по света".

 

Бившата легенда на Байерн поясни, че за разлика от Барса, „баварците" имат потенциал да развиват играта си и да опитат поне да се доближат до знаменитите постижения на испанците:

 

„Отборът на Байерн тепърва ще се развива. Очаквам отборът значително да подобри резултатите си в близките 4-5 години и да се доближи до славата на „каталунците". Въпреки всичко обаче, няма да спра да твърдя, че Барса с Меси, Иниеста и Шави е непобедима".

 

Байерн загуби последната си среща с европейския клубен шампион с 0:2 на финала на приятелския летен турнир „Ауди Къп".