Милан фаворит за Суперкупата на Италия според букмейкърите

галерия:

снимка: AP

Шампионът на Италия Милан е определян за фаворит в първото голямо дерби за сезона срещу Интер в Пекин, с което ще се определи носителя на Суперкупата - първият трофей за 2011/2012. Според повечето букмейкъри „росонерите" имат по-голям шанс да спечелят, може би най-вече заради загубата на тима на Гасперини от Манчестър Сити с 0:3.

 

За успех на Милан коефициентът варира, но средно стига 1.60, докато за „нерадзурите" ставката е 2.20.

 

Междувременно наставникът на „черно-сините" Джан Пиеро Гасперини трябваше да прекъсне почивката на участника в Копа Америка 37-годишен капитан Хавиер Санети, който ще трябва да запълва празнината на левия фланг в защитата. Причината за това е нелепата контузия на Юто Нагатомо в рамото по време на контролата със Селтик в Дълбин, спечелена с 2:0.

 

Японският ляв бранител замина за Хирошима, за да бъде прегледан и ще се надява да не се налага да бъде опериран в последствие, защото по този начин ще отсъства поне два месеца.

 

Гасперини няма да може да разчита и на останалите южноамериканци в състава си, които се подвизаваха в Копа Америка - Майкон, Лусио, Камбиасо и Милито. Вместо тях в редиците на бившия европейски шампион могат да се видят младите Калдирола, Орландони, Сантон, Бианкети, Наталино, Крисетиг и Кастайньос.

 

И докато треньорът на Интер трябва да работи сред слуховете за напускането на един от основните му играчи - Уесли Снайдер, то в Милан все още не е изяснено дали ще бъде отправена окончателна оферта за халфа на Ливърпул Алберто Акуилани.