Светкавица обърна Малеш (Микрево) с 3:2 в контролна среща

галерия:

Светкавица обърна втородивизионния Малеш (Микрево) в контролна среща с 3:2. Тя се игра на стадиона в Тетевен и бе част от лагера на новака в "А" група в Рибарица.

 

Срещата започна с териториален превес на гостите от Микрево, чиито футболисти играеха с голямо желание, раздаваха се на терена и всичко това даде своя резултат. В 15-та минута след центриране от ляво на отличния и в този двубой защитник Атанас Атанасов, Николай Дичев с глава улучи напречната греда на символичните домакини.

 

Натискът на футболистите на Малеш продължи. В 25-та минута Румен Кънчев проби по левия фланг, центрира пред наказателното поле на Светкавица и Боби Стоянов с крак засече от близо за 0:1.

 

В 40-та минута Атанас Атанасов проби по левия фланг с топката, насочи я в движение към Румен Кънчев, той я върна на Атанасов, последва силен шут и топката се спря в мрежата за 0:2.

 

След почивката старши треньорът на Светкавица Пламен Донев подмени изцяло състава на отбора, докато неговият колега Пламен Мицански беше с къса резервна скамейка и даде шанс за игра само на трима.

 

Отборът на Светкавица заигра по-свежо и на по-големи обороти. В 60-та минута Даниел Генов проби по левия фланг, вряза се в защитата на Малеш, подаде на Мартин Христов, който от няколко метра не остави никакви надежди за вратаря на Малеш Васил Василев-Дзоф за 1:2.

 

В 75-та минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Светкавица, като видя грубо нарушение на вратаря Васил Василев срещу Мартин Христов. Точен от бялата точка бе Даниел Генов и резултатът бе изравнен - 2:2. В 84-та минута Даниел Генов със силен диагонален удар от 17-18 метра опъна мрежата зад Дзоф за 3:2.

 

"Нашите футболисти изиграха най-качествената си контрола до момента", коментира старши треньорът на Малеш (Микрево) Пламен Мицански, цитиран от БТА. "Поради заболяване и контузии имах само трима резервни футболиста. Това бе основната причина да се стигне до загуба от отбора на Светкавица Търговище, който ни надигра  през второто полувреме.

 

Допуснахме случайни грешки, заради които се стигна до загуба. Все пак тя е срещу отбор от А група. Изключително сериозно присъствие на отбора в този мач. Играта беше много жива, настроението - на ниво, имаше агресия пред противниковата врата", допълни специалистът.