Шей Гивън предсказва скорошна титла на Англия и Шампионската лига за Сити

галерия:

снимка: zimbio.com

Бившият вратар на Манчестър Сити и настоящ на Астън Вила Шей Гивън заяви, че е само въпрос на време преди възпитаниците на Роберто Манчини да триумфират с наистина значимо отличие - като титлата от Премиършип или в Шампионската лига.

 

През 2008-ма година „гражданите" бяха закупени от Шейх Мансур, който наля изключително сериозна сума пари в трансфери и в резултат на това в клуба акостираха някои от най-големите звезди на световния футбол. Самият Гивън бе доведен от Марк Хюз през 2009-та, но с идването на Манчини на треньорския пост титулярното място на вратаря се изпари.

 

„Те ще направят голямо постижение", сподели Гивън за Mirror. "Имат невероятен собственик, който много подкрепя тима и купува най-големите звезди в света, така че мисля, че е неизбежно да спечелят важен трофей. Например титлата в Англия или Шампионската лига."

 

35-годишният голкипър обаче няма да бъде част от състава, който ще поеме по пътя на златото, защото бе продаден на Астън Вила, заради нередовните си появявания на терена с екипа на „гражданите". Манчини предпочиташе да използва на вратата си по-младия и перспективен Джо Харт.

 

„Всеки мениджър има визия за начина, по който да развива отбора и за играчите в състава. Понякога трябва да приемеш, че не си част от плана му. Всеки ден от седмицата тренираш, за да играеш през уикенда и не ти е приятно, когато стоиш на пейката. Все едно да напишеш една статия и накрая от вестника да ти кажат, че не я искат на страницата си."

 

„Това бяха трудни моменти за мен. Сега в Астън Вила трябва да се стремим да завършим колкото се може по-нагоре в класирането и да играем в европейските турнири. Все по-трудно става да се изправяш срещу отбор като Сити и Челси, които харчат много за играчи. Ще ни е трудно да спечелим титлата, но няма да започнем кампанията с думите: Искаме да се представим добре в първенството."