Цецо Генков представя Литекс в сайта на Висла

галерия:

Българският нападател Цветан Генков безспорно е най-интересната фигура в състава на Висла преди мачовете на поляците с Литекс в третия кръг на квалификациите за Шампионската лига. Бившият нападател на Локомотив (София) и руския Динамо (Москва) говори пред официалния сайт на клуба където разказа що за отбор е Литекс, и бе цитиран от БТА да разкрива своите очаквания и формата на Висла.

 

Какъв отбор е Литекс?

 

Безспорно добър отбор. При тях има също така и добър треньор. И разбира се, заслужено стана шампион.

 

Кои от играчите на Литекс познавате?


Знам почти всички футболисти от този отбор. С доста от тях съм се засичал в националните отбори. Не съм наясно единствено с новите футболисти.

 

Кой според вас е най-добрият футболист на Литекс?


Мисля, че най-добрият играч трябва да се търси в групата на опитните футболисти. Безспорно в нея влизат капитанът Йеленкович, Тодоров, Христо Янев. В Литекс също така има и млади играчи, които сега започват своята сериозна кариера. Това разбира се, са сдобри футболисти, но те нямат опита, който притежават по-старите. На мене ми се струва, че в мачовете с Висла треньорът на Литекс ще заложи на по-опитните.

 

По време на мача в Холандия, където двата отбора играха контролна среща, ти разговаря с футболисти на Литекс. Каква е тяхната цел през този сезон?

 

Литекс се стреми да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. Но проблем за тях е, че тази цел е и за нас, както е била и преди. Ще видим кой ще се окаже по-добър и кой ще постигне
целите си.

 

Гледате ли редовно мачове от българското първенство?


През последните шест месеца не съм гледал редовни мачове, защото спътниковата телевизия, която имам у дома ми, не предлага каналите, които дават българското първенство. За последен път съм наблюдавал Литекс когато си бях в България.

 

Какви резултати имаш в мачовете, когато си играл против Литекс?


Играл съм срещу този отбор шест пъти. Имам три победи и три загуби. Последният ми мач беше с екипа на Локомотив (София) и ние го загубихме с 0:1. Но съм длъжен да кажа, че неи бяхме по-добрият отбор и съдията допусна грешка в полза на Литекс. Имаше фаул, съдията не го маркира, стана атака за тях и ни отбелязаха гол.

 

И кой е по-добър- Литекс или Висла?

 

Естествено е играчите и треньорите на Литекс да смятат, че те са по-добри от нас. Ние разбира се, също смятаме, че сме по-добри. Но кой е прав ще се види след последния съдийски сигнал.

 

 

Висла игра контролна среща с Литекс. Какво значение има този мач предвид факта, че двата отбора се срещат и в Шампионската лига?

 

Съществува разлика в настройката. Изобщо няма нужда да се връщаме към този мач, защото той няма да има нищо общо с тези две срещи, които ни предстоят. Аз знам, че можем да елиминираме Литекс, но със сигурност ще бъде много трудно.

 

 

Разкажи ни нещо за стадиона, на който Литекс играе и за техните фенове.

 

Това е един нов стадион. Но на мачовете на Литекс не ходят много хора. Изобщо трябва да си представите, че на мач в България трудно има повече от 5 хиляди души, но когато Литекс играе със силни отбори и мачовете са с особено значение за отбора, стадионът се пълни.

 

 

Мач с български отбор ще бъде ли с по-особено значение за теб?

 

Не. За мен това ще бъде мач, както всички останали. Това, че вкарах два гола на Литекс в контролна среща, си беше случайност. Не се концентрирам по такъв начин в мачовете. Разбира се, нямам нищо против да вкарам отново два гола. Но това не мога да ви го обещая. В края на краищата ако знаех какво ще направя в следващия мач, щеше да бъде страхотно. Тогава направо отивам и казвам на треньора, че трябва да бъда на терена на всяка цена (смее се). Искам да вкарвам голове във всеки мач, но не винаги имам такава възможност.

 

 

Треньорът казва, че не се намираш в най-добрата си форма.

 

Мисля, че в най-добрата си форма се намирах в началото на периода си във Висла. Ако гледате дали бележа, наистина може би е така, както казва треньора. Но не е важно кой вкарва головете, а да постигаме целите си. Важното е да се раздаваш на терена. В момента мисля, че съм във форма, но мога да играя и още по-добре.