Хайнце чака с нетърпение новото предизвикателство в Серия А

галерия:

Новото попълнение на италианския гранд Рома Габриел Хайнце, който бе официално представен на феновете на „вълците" по-рано днес, изрази нетърпение да вкуси предизвикателството в Серия А и сподели, че ще носи с гордост фланелката на столичния клуб през новия сезон.

 

33-годишният аржентинец прекара последните два сезона в Марсилия, а след престоя си в грандовете Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, ще опита да блесне и в Италия.

 

„За мен е чест да нося екипа на Рома. Не мога да се оплача от липсата на шанс да играя за редица отбори от световна величина, но не се поколебах и за миг, когато видях новото предизвикателство пред себе си", коментира бранителят. „Ще използвам максимално възможността да се докажа и тук, в Италия".

 

Новите американски собственици на Рома са изготвили амбициозен проект, който трябва да нареди „вълците" сред претендентите за Скудетото през сезон 2011-12, което със сигурност е и част от плановете на новото попълнение Хайнце.

 

„Отборът притежава чудесна комбинация от опитни и млади играчи, които могат да се похвалят със завидни качества. Вярвам, че Рома може да стигне далеч през новата кампания", допълни аржентинецът, който ще си партнира със сънародника Николас Бурдисо в отбраната на „джалоросите".

 

„Играл съм неведнъж с Бурдисо в националния и винаги сме успявали да се сработим добре. Не мога да коментирам точния си пост в защитата на Рома. Ще помагам там, където съм най-необходим", допълни Хайнце.

 

Трансферът на Хайнце ще смекчи удара по амбициите на „римляните", който нанесе раздялата с френския национал Фелипе Мексес, който замина в посока Милан по-рано през лятото.