Локомотив (Пловдив) падна от втория тим на Волфсбург

снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) допусна загуба в първата си контрола от лагера в Австрия. Възпитаниците на Драган Канатларовски претърпяха поражение с 0:1 от втория отбор на Волфсбург, който се състезава в четвърта германска дивизия на игрището във Фухщал-Леедер.

 

Двата отбора бяха изключително затруднени от тежкия терен заради непрестанния дъжд в региона. Именно наводненото игрище стана причина за единственото попадение в мача.

 

Една върната назад топка към вратаря Флориан Лучини се спря в локва пред наказателното поле, халфът Патрик Баудер реагира най-добре в ситуацията, овладя, напредна и с прехвърлящ удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на Локомотив.

 

Българите трудно създаваха положения, а до почивката Базил Де Карвальо имаше възможност да изравни, но стреля край целта от добра позиция в наказателното поле. В началото на втората част отново Де Карвальо имаше шанс да стреля към вратата от пеналта след пас на Габор Ерош, но този път вратарят Михаел Мюлер показа рефлекс и успя да избие.

 

В последните минути Локомотив натисна съперника си в опит да изравни, но така и не успя да стигне до попадение. Следващата контрола на "черно-белите" в Австрия ще бъде на 22 юли срещу Ал Ахли (Катар).