УЕФА ще избира най-добрия футболист в Европа

УЕФА стартира кампанията си за избор на най-добрия футболист в Европа съвместно с Европейските спортни медии и както обикновено на 25-ти август в Монако ще определи своя фаворит по време на жребия за груповата фаза на Шампионската лига.

 

Журито, което ще гласува, се състои от 53-ма реномирани спортни журналисти, представящи всички национални асоциации в УЕФА. Всеки един от тях ще трябва да номинира трима играчи, като първият ще получи пет точки, втория - три и последния - една. Тримата състезатели, събрали най-много пунктове след този своеобразен първи кръг, ще отидат на финалния рунд.

 

Именно той ще се проведе в Монако, като журналистите ще определят победителя на същия принцип, за да се стигне накрая до излъчването на победителя. Трябва да се вземе предвид представянето на играчите в домашните първенства, европейските клубни турнири и мачовете с националната фланелка.

 

На 25-ти юли имената на тримата футболисти, стигнали до финала, както и пълното класиране, ще бъдат обявени на сайта на УЕФА.