Вияш Боаш няма да бърза с трансфери, но Абрамович ще го направи

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Челси Андре Вияш Боаш настоя на пресконференция след приятелския мач с Портсмут, че няма да бърза с покупки на играчи, въпреки че е набелязал няколко имена от конкурентни отбори. Досега „сините" са отправили две оферти на Тотнъм за Лука Модрич, но „шпорите" ги отхвърлиха и по този начин все още устояват на изкушенията на Роман Абрамович. В момента хърватската звезда на „Уайт Харт Лейн" тренира с тима на Хари Реднап и дори ще замине на лагер като част от предсезонната подготовка, но в последствие ще се присъедини към Челси.

 

„Още преценявам ситуацията на тренировките. Няма да бързаме, ще се развиваме стъпка по стъпка. Иначе е очевидно, че ще се включим на пазара, но няма да се правят радикални промени на състава", заяви Вияш Боаш. Твърдението му, че „сините" ще изчакат с трансферите, може да се свърже именно с решението Модрич да изкара още няколко дни в подготовка с Тотнъм, преди да акостира на „Стамфорд Бридж".

 

„В халфовата линия има позиции, които искаме да заздравим, но не сме заинтересовани единствено от Модрич и Скот Паркър. Винаги ще имаме 24-ма балансирани футболисти в отбора, защото трябва да мислим за всичките турнири, в които участваме", допълни Вияш Боаш.

 

„Може да ни се наложи и да побързаме с привличането на халфове, защото Микаел Есиен ще бъде извън игра чак до януари. Ще изберем внимателно точния човек, но с мисълта, че купуваме играчи за подсилване на отбора, а не за тоталното му изменение."