Левски ще играе с победителят от Тирана - Спартак (Търнава) в Лига Европа

галерия:

снимка: levski.bg

Отборът на Левски ще срещне победителят от двубоя Тирана (Албания) - Спартак Търнава (Словакия) в третия предварителен кръг на Лига Европа. Първият двубой е на 28-и юли в София, а реваншът седмица по-късно.

 

 

Това определи тегления днес жребий в централата на УЕФА в Нион. Отборите на Тирана и Спартак завършиха наравно 0:0 в Албания вчера в среща от втория предварителен кръг.

 

Така следващата седмица в Търнава ще се разбере съперникът на Левски. Словашкият тим завърши на 4-то място в първенството на своята страна през миналия сезон. Тирана пък приключи сезона на пето място, като успя да спечели Купата на Албания и по този начин получи право да играе в евротурнирите

 

През миналата година отборът на Тирана отпадна във втория предварителен кръг на Лига Европа след 1:1 и 0:4 от Утрехт. В последните 13 години отборът на Тирана неизменно играе в евротурнирите, но не е стигал повече от втори предварителен кръг.

 

Отборът на Спартак Търнава също няма никакви успехи в близкото минало, като стига най-много до втори предварителен кръг на Лига Европа през 2009/10. Най-големият успех на Спартак е от златните години на тима, когато играе полуфинал за КЕШ през 1969.