Goal.com: Юнайтед и Интер се съгласили на 40 милиона евро за Снайдер

галерия:

Водещият футболен сайт в света Goal.com гръмна с новината, че Манчестър Юнайтед и Интер са стигнали до споразумение за трансферната цена на Уесли Снайдер, която е 40 милиона евро, като единствената пречка пред финализирането на покупката към този момент е договарянето на заплатата на футболиста.

 

Според авторитетното издание холандският плеймейкър желае да получава 227 000 евро на седмица в Юнайтед, но от клуба не са склонни да му плащат повече от 193 000. Все пак се очаква двете страни да стигнат до компромисно решение и сделката да стане факт в близките дни, което е в пълно противоречие с изказванията на треньорите на двата тима.

 

Goal.com се позовава на неназовани източници, според които изпълнителният директор на „червените дяволи" Дейвид Джил е съгласен да заплати исканата цена за Снайдер от Масимо Морати.

 

Марко Бранка по-рано през седмицата обяви, че холандецът не се продава и че „нерадзурите" не са получавали оферта за него, но и не смятат да очакват такава. Днес пък Guardian цитира Сър Алекс Фъргюсън, който се разграничи от всякакъв интерес към десетката на Интер.

 

Снайдер в момента е на лагер със световния клубен шампион, а новият треньор Джан Пиеро Гасперини е казал на Масимо Морати, че не се нуждае непременно от услугите му, тъй като смята да налага схема 3-4-3, твърди Goal.com.

 

В действителност ситуацията е далеч по-различна, защото въпросната тактика на Гасперини, с която той стана известен в Дженоа, е по-скоро 3-4-1-2 и именно позицията зад нападателя е определена за Снайдер, а същинското дуо в атака се очаква да бъде Ето'о-Пацини.

 

Друг индикатор, че холандецът няма да напуска Интер, е участието му в представянето на новите екипи на „нерадзурите" - нетипично е за един отбор да разчита на напускащ играч в позирането с екипировка за предстоящия сезон. Удинезе напълно свали Алексис Санчес от първата страница на официалния си сайт, въпреки че трансферът на чилиеца в Барселона не е завършен. Арсенал пък рекламира предстоящия турнир „Емиратс къп" на своята страница с лика на Робин ван Перси, а не на капитана си Сеск Фабрегас, който е пред преминаване също в Барса. Италианските медии също с нищо не подсказват, че трансфер на Снайдер в Манчестър е на крачка от осъществяване.