Шчесни: Искам да съм номер едно за Арсенал през следващите 10-15 години

галерия:

снимка: АП

Стражът на Арсенал Войчех Шчесни изрази своето желание да остане избор номер едно на вратарския пост на „артилеристите" до края на кариерата си.

 

Полският национал успя да се пребори за титулярно място в първия отбор на „топчиите" през миналия сезон, след като контузия и слаба форма оставиха Мануел Алмуния и Лукас Фабиански извън състава.

 

Пред Arsenal Player, Шчесни заяви:"Осъзнавам, че имам голям шанс пред себе си и няма да дам фланелката с номер едно на никого през следващите 10-15 години. Искам да се възползвам по най-добрия начин от късмета, който ме споходи".

 

Младият страж е изправен пред първия си пълен сезон на „Емирейтс" и вярва, че ще подобри играта си, след като изминалата година му донесе доста опит във важните срещи на момчетата на Арсен Венгер.

 

"Това ще бъде първият ми пълен сезон в отбора. Тази година ще предложи ново за мен, ако имам късмет да започна като титулярен страж. Много съм развълнуван. Ако последният сезон ми е помогнал, то е защото се старах и работих здраво да успея", добави Шчесни.